Agenten slopen wc-potten

ARNHEM - Agenten van de Arnhemse politie hebben tijdens de verbouwing van het hoofdbureau aan de Beekstraat gloednieuwe wc-potten vernield. Zij zijn daar niet voor aangehouden, omdat niemand de agenten op heterdaad heeft betrapt. Ze moeten wel de schade vergoeden.

Dat is gebleken uit een onderzoek van de rijksrecherche in opdracht van het Openbaar Ministerie in Arnhem. Bij het OM kwamen meldingen binnen van diefstal en verduistering van bouwmaterialen tijdens de verbouwing en van vernieling. Ook zouden er ontoelaatbare afspraken tussen bouwer en politie zijn gemaakt.

Volgens persofficier van justitie M. van der Mark is van diefstal noch van verduistering iets gebleken tijdens het onderzoek. Ook bleef er niets over van de beschuldigingen van bouwfraude. Wel is vastgesteld dat enkele agenten waarschijnlijk uit baldadigheid wc-potten hebben stukgesmeten. De korpschef heeft deze agenten daar op aangesproken en berispt. Justitie heeft de zaak daarmee afgesloten, aldus dinsdag de persofficier.

Overgenomen van nu.nl, 5 maart 2002

Terug naar nieuws